Як вибрати обігрівач для будинку, щоб не замерзнути: поради експертів

Підвищити температуру в приміщенні можна за допомогою електричного обігрівача.
Як вибрати обігрівач для будинку, щоб не замерзнути: поради експертів
Ілюстративне фото / Getty Images

У будинках українців суттєво похолодало. Щоб швидко зігрітися, люди використовують обігрівачі. Який прилад краще обрати, щоб створити в приміщенні комфортні умови та економити електроенергію, розповідає YASNO.

Читайте також:

Так, керамічний обігрівач накопичує тепло в пластинах та віддає його приміщенню. Він споживає 0,5-1,5 кВт-год електроенергії.

"Рекомендуємо звернути увагу на сучасні ультратонкі керамічні панелі, що обігріють приміщення площею від 8 до 15 кв. м. Такі моделі енергоефективні та екологічні: не спалюють кисень, не сушать повітря, не виділяють хімічних сполук або неприємних запахів, а також гарантують пожежну безпеку та виключають можливість опіків", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За словами експертів, конвекторний обігрівач також енергоефективний. Він швидко нагріває приміщення, не забруднює повітря, безпечний у використанні. Залежно від моделі споживає від 0,5 до 1,5 кВт-год електроенергії.

Масляний обігрівач обирають через те, що після вимкнення в кімнаті зберігається накопичене тепло. Прилад споживає електроенергії більше - у середньому 1,5-2,5 кВт-год.

Читайте також:

Інфрачервоним обігрівачем найкраще обігрівати великі кімнати та приміщення з протягами, адже він нагріває не повітря, а предмети, які й віддають тепло. Споживає від 0,5 до 1,5 кВт-год електроенергії. 

Тепловентилятор добре обігріє невеликі приміщення, але він споживає від 2 до 4 кВт-год електроенергії.

Читайте також:

"Витрати на комунальні послуги в опалювальний період збільшуються, споживання електроенергії зростає. Тому варто віддавати перевагу енергоефективним обігрівачам", - додали фахівці.

Раніше ми писали, як підготувати свій будинок до холоду.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK