Виплати українським військовим: хто може отримувати 30, 50 та 100 тисяч грн

Деякі військові можуть одержувати виплати від держави в розмірі 100 тис. грн.
Виплати українським військовим: хто може отримувати 30, 50 та 100 тисяч грн
1 окрема танкова Сіверська бригада. Ілюстративне фото / facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовослужбовці в Україні можуть отримувати додаткову винагороду в розмірі 30, 50 та 100 тисяч гривень на місяць. Розмір виплат залежить від кількох факторів. Про це повідомили в Міністерстві оборони.

Читайте також:

Так, військовослужбовці ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневе ураження противника, без умови перебування в районі ведення бойових дій отримують 100 000 грн (раніше було 30 000).

Також на отримання 100 тис. грн можуть претендувати військовослужбовці, які здійснюють розмінування в районах ведення бойових дій (раніше було 30 000).

Читайте також:

Виплати бійцям, які воюють на передньому краї, збережені на тому ж рівні - 100 000 грн. Це ж стосується військовослужбовців, які отримали поранення (контузію, травму, каліцтво), пов'язане з захистом Батьківщини, та перебувають на стаціонарному лікуванні, а також сімей полонених та зниклих безвісті.

Водночас 50 000 грн виплачують військовослужбовцям зі складу командування та штабів (зокрема поза районами ведення бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії (раніше було 30 000).

Читайте також:

30 000 гривень можуть отримувати військові за виконання бойових завдань із розмінування поза районами ведення бойових дій. 

Поранені військовослужбовці, які перебувають у розпорядженні понад два місяці та за станом здоров’я не мають змоги виконувати обов’язки військової служби за відповідними посадами, отримують додатково 20 100 грн.

Читайте також:

Які ще виплати передбачені для українських бійців:

  • інструкторам учбових центрів - від 15 до 30 тис. грн;
  • строковикам - 6 тис. грн;
  • курсантам - 2,3 тис. грн.

Раніше ми писали, що столиця буде виплачувати по 30 тисяч гривень киянам, мобілізованим після 1 грудня 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK