В Україну повернулися майже всі громадяни, які виїхали 2023 року

Понад 32 млн перетинів кордону було зафіксовано в Україні за 11 місяців 2023 року.
В Україну повернулися майже всі громадяни, які виїхали 2023 року
Ілюстративне фото / dpsu.gov.ua

За 11 місяців 2023 року в Україні зафіксовано 32,6 млн перетинів державного кордону, що на 1,6 млн або 5% більше, ніж за відповідний період 2022 року. Про це повідомляє "Опендатабот", посилаючись на дані Держприкордонслужби.

Загалом 14 млн осіб повернулись до України за неповний 2023 рік, а 14,1 млн покинули країну. Різниця між тими, хто виїхав з України, та тими, хто повернувся, складає 142 тис. Йдеться безпосередньо про кількість перетинів державного кордону українцями.

Читайте також:

"Для порівняння, це в 15 разів менше, ніж у перший рік повномасштабної війни. Так, у 2022 різниця між тими, хто виїхав з України, та тими, хто повернувся, складала 2,2 млн", - йдеться в повідомленні.

Якщо на початку року українці частіше виїжджали, аніж поверталися, то вже з липня ця тенденція змінилася. Пік повернень у 2023 році припав на квітень - +114 тис. громадян, на серпень - +144 тис. громадян України.

Opendatabot

Раніше ми писали, що прикордонники фіксують поступове збільшення потоку осіб та транспортних засобів у пунктах пропуску через державний кордон України. Це пов'язано з наближенням різдвяних і новорічних свят.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK