Українці можуть порахувати вартість доставки газу у 2024 році: як це зробити

Як розрахувати щомісячний платіж за доставку газу у 2024 році.
Українці можуть порахувати вартість доставки газу у 2024 році: як це зробити
Ілюстративне фото / Getty Images

Українські споживачі можуть самостійно розрахувати щомісячний платіж за доставку газу протягом 2024 року. Від чого він залежатиме, розповідає "ГазПравда".

Читайте також:

Так, із січня 2024 року сума в платіжці зміниться. Її сформують згідно з обсягами споживання попереднього газового року: з 1 жовтня 2022-го по 30 вересня 2023-го року.

"Якщо ваше фактичне споживання за цей період менше, аніж за попередній період, то вже з 2024 року зменшиться і сума в платіжці за доставку газу. І навпаки, якщо обсяг споживання зріс, зростуть і цифри в платіжці", - йдеться в повідомленні.

Щоб дізнатися точну суму плати за розподіл у новому році, потрібно взяти загальний обсяг споживання газу за минулий газовий рік і помножити на тариф, який визначений для вашого регіону. Чинні тарифи на розподіл залишаються незмінними. Отриманий результат слід поділити на 12, тобто кількість місяців. 

Читайте також:

"Так ви дізнаєтеся свій щомісячний платіж за доставку газу в 2024 році", - додали експерти.

Раніше ми писали, що 1 жовтня 2023 року в Україні почався новий газовий рік, який триватиме до 30 вересня 2024 року. Саме від нього залежить нарахування в майбутніх платіжках громадян.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK