Підвищена субсидія на дрова та вугілля: скільки можуть отримати українці

Розмір субсидії й додаткової підтримки на придбання твердого пічного палива розраховується індивідуально для кожного домогосподарства.
Підвищена субсидія на дрова та вугілля: скільки можуть отримати українці
Ілюстративне фото / Getty Images

Українські домогосподарства, які опалюють житло за допомогою вугілля чи дров, можуть отримати підвищену субсидію. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

"Для того, щоб кожна родина, яка обігріває в зимовий період житло дровами чи вугіллям, могла впевнено пройти зимовий період, у листопаді 2023 року уряд ухвалив рішення про суттєве підвищення допомоги на придбання твердого пічного палива", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках реалізації спільного з міжнародними партнерами проєкту нормативи для опалення житлового приміщення на опалювальний сезон 2023-2024 були збільшені в середньому в 4 рази, а граничний розмір субсидії на тверде пічне побутове паливо на одне домогосподарство - в 2,3 рази, і відтепер він може досягати 16 234 грн на рік. Раніше він становив 6973 грн на домогосподарство на рік.

Читайте також:

Розмір субсидії та додаткової підтримки на придбання твердого пічного палива розраховується індивідуально для кожного домогосподарства. Він напряму залежить від доходів родини: чим менші доходи, тим більшу частину витрат на паливо (у межах нормативу) оплачує держава або міжнародні партнери. 

"При цьому, якщо родина ще не отримувала субсидію на тверде паливо в 2023 році і звернеться за нею в січні-лютому 2024 році, то в разі призначення виплата буде здійснена в підвищеному розмірі", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Звернутися до Пенсійного фонду можна кількома способами: онлайн чи офлайн.

За даними міністерства, у рамках проєкту додаткову фінансову підтримку отримали понад 363 тис. домогосподарств (понад 278 тис. - за рахунок коштів державного бюджету, ще понад 85 тис. - за рахунок коштів УВКБ ООН). Загальна сума додаткових виплат в рамках експерименту становить майже 2,8 млрд грн.

Раніше ми писали, що близько 5 тисяч українських сімей, які критично потребують допомоги, отримають кошти на підготовку до зими.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK