Українці можуть оформити лікарняний без відвідування лікаря: кого стосується

МОЗ нагадує умови оформлення тимчасової непрацездатності без особистого відвідування лікаря.
Українці можуть оформити лікарняний без відвідування лікаря: кого стосується
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У період дії воєнного стану українці із симптомами COVID-19, грипу чи ГРВІ можуть оформити тимчасову непрацездатність на 5 календарних днів без особистого відвідування лікаря, тобто дистанційно. Про це повідомили в МОЗ.

Читайте також:

Якщо дію медвисновку про тимчасову непрацездатність потрібно буде продовжити на період понад 5 календарних днів, пацієнт обов'язково повинен буде з'явитися на особистий прийом до лікаря.

"Ця норма діяла під час пандемії і дозволяла лікарю формувати медичні висновки про тимчасову непрацездатність без особистого прийому", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У разі наявності симптомів COVID-19, грипу або ГРВІ пацієнт має змогу звернутися до лікаря дистанційно за допомогою засобів телефонного зв'язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв'язку, а лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

Раніше ми писали, що в Україні спростили процес використання електронних рецептів. Відтепер перший електронний рецепт можна отримати без візиту до лікаря.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK