Субсидія в Україні: хто може оформити та як нараховується

Хтось має право на отримання житлової субсидії.
Субсидія в Україні: хто може оформити та як нараховується
Ілюстративне фото / Getty Images

Українцям, дохід яких не дозволяє самостійно платити за житлово-комунальні послуги, держава може надати допомогу у вигляді субсидії. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

Як пояснили в міністерстві, право отримати субсидію мають як громадяни України, так й іноземці чи особи без громадянства, що законно перебувають на території України та проживають у багатоквартирних або приватних будинках.

Отримати житлову субсидію можуть сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов'язкового платежу.

"Цей платіж обчислюється індивідуально за єдиною формулою й залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу", - йдеться в повідомленні.

facebook.com/MLSP.gov.ua

Читайте також:

Якщо сума всіх платіжок вища за обов'язковий платіж, особа потенційно може отримати субсидію.

Водночас, крім матеріального, ще буде додатково проаналізовано майновий стан (наявність кількох квартир, дороговартісних автомобілів, депозитів тощо).

Раніше ми писали, що українські домогосподарства, які обігрівають житло за допомогою вугілля чи дров, можуть отримати підвищену субсидію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK