Виплата збільшилася: скільки можуть отримувати безробітні українці у 2024 році

Максимальний розмір допомоги по безробіттю під час воєнного стану не може перевищувати розмір мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня календарного року.
Виплата збільшилася: скільки можуть отримувати безробітні українці у 2024 році
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Відповідно до законодавства кожен українець, який залишився без роботи, має право на отримання державної компенсації у вигляді допомоги по безробіттю. Про це повідомили в Херсонському обласному центрі зайнятості.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, з 1 січня 2024 року мінімальна заробітна плата в Україні становить 7100 грн. Відповідно збільшуються всі передбачені законодавством виплати, розмір яких залежить від мінімальної зарплати.

"До 7100 грн збільшується максимальний розмір допомоги по безробіттю, який під час воєнного стану не може перевищувати розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Відповідно до постанови Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття №60 від 14.09.2023 мінімальний розмір допомоги по безробіттю становить 1500 грн.

Раніше ми писали, що в Україні станом на 12 лютого 2024 року до виконання суспільно-корисних робіт у рамках проекту "Армія відновлення" були залучені 87 852 безробітних.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK