Від 850 до 3400 грн: за що українці можуть отримати штраф

Українцям нагадали про штрафи за неправдиві виклики спецслужб.
Від 850 до 3400 грн: за що українці можуть отримати штраф
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні за завідомо неправдиві виклики екстрених служб загрожує покарання. Громадяни можуть отримати штраф до 3400 грн. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області.

Читайте також:

"Номер екстреного виклику - найважливіші цифри, які повинна знати кожна людина, адже часто від них залежать чиїсь життя", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в поліції, цілодобово на лінію 102 звертаються громадяни, які чекають на реагування та допомогу працівників поліції або інших спецслужб. Правоохоронці реагують та ретельно перевіряють кожну отриману інформацію. Проте зустрічаються випадки, коли громадяни здійснюють неправдиві виклики та розповідають про вигадані події. 

Читайте також:

"Такі жартівники можуть телефонувати по декілька разів на день. Виїжджаючи на такі повідомлення, правоохоронці, медики та рятувальники задіюють значну кількість особового складу, через що даремно витрачають зусилля і безцінний час, тоді як водночас реальної допомоги потребує хтось інший", - зазначили в поліції.

Санкція статті 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) Кодексу України про адміністративне правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу від 850 до 3400 гривень.

Читайте також:

"Шановні громадяни, будьте свідомими та відповідальними. Пам'ятайте: у той час, коли ви набираєте номер телефону екстреної служби та здійснюєте завідомо неправдивий виклик, хтось може дійсно потребувати допомоги", - додали поліцейські.

Раніше ми писали, що водіям слід звертати увагу на стан номерних знаків своїх авто. Так як за брудний чи відсутній номерний знак можна отримати штраф.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK