У Міноборони пояснили, чи потрібно проходити ВЛК при оновленні військово-облікових даних

У Міноборони надали роз'яснення у зв'язку з поширенням неточної інформації щодо штрафів за оновлення даних без проходження ВЛК.
У Міноборони пояснили, чи потрібно проходити ВЛК при оновленні військово-облікових даних
Ілюстративне фото / Getty Images

При оновленні військово-облікових даних проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) не вимагається. Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

Читайте також:

У Міноборони надали роз'яснення у зв'язку з поширенням неточної інформації щодо штрафів за оновлення даних без проходження військово-лікарської комісії.

Зазначається, що наразі законодавством України передбачено окремі види військового обов'язку, зокрема оновлення даних та проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби.

Читайте також:

"При поновленні даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Проходження ВЛК необхідне лише після отримання повістки на проходження військово-лікарської комісії", - йдеться в повідомленні.

За словами директора Департаменту кадрової політики Міноборони Марка Андрусяка, законом передбачено, що оновлення даних громадянами - це окремий вид військового обов'язку.

Читайте також:

Крім того, у статті 21 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію передбачено окремий обов'язок громадян - проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби.

Раніше ми писали, що законом України та іншими нормативно-правовими актами не передбачена процедура автоматичного накладення штрафів за невчасне оновлення даних військовозобов'язаного.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK