Пенсіонери повинні регулярно проходити ідентифікацію: кому потрібно робити це кожні пів року

Хто з ВПО-пенсіонерів повинен проходити ідентифікацію кожні 6 місяців.
Пенсіонери повинні регулярно проходити ідентифікацію: кому потрібно робити це кожні пів року
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Фізичну ідентифікацію мають проходити пенсіонери - внутрішньо переміщені особи, взяті на облік до 24 лютого 2022 року. Робити це потрібно кожні 6 місяців, повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду в Закарпатській області.

Читайте також:

"Ця процедура необхідна для перевірки, що державні кошти отримує саме та особа, для якої вони призначені", - йдеться в повідомленні.

Пройти ідентифікацію можна будь-яким зручним способом:

  1. Особисто відвідати найближчиий сервісний центр Пенсійного фонду України або відділення АТ "Ощадбанк".
  2. Онлайн, авторизувавшись за допомогою кваліфікованого електронного підпису "Дія.Підпис" на вебпорталі електронних послуг ПФУ.
  3. За допомогою відеоконференцзв'язку. Подати заявку можна на вебпорталі електронних послуг ПФУ або через контакт-центр Фонду за номерами: 0 800 503 753, (044) 281-08-70, (044) 281-08-71.
  4. У разі перебування за кордоном отримати в закордонній дипломатичній установі України посвідчення факту, що особа є живою, і надати ці документи органу ПФУ, де пенсіонер перебуває на обліку. Передати документи можна за допомогою вебпорталу Фонду чи поштою.

Раніше ми писали, що 25 липня Пенсійний фонд України завершив фінансування пенсій за липень 2024 року. На виплати спрямовано 62,4 млрд гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK