Купуєте українське - отримуйте 10% компенсації: Кабмін підтримав запуск "Національного кешбеку"

Кешбек надаватиметься на товари українського виробництва, зокрема ліки й медичні вироби.
Купуєте українське - отримуйте 10% компенсації: Кабмін підтримав запуск "Національного кешбеку"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів затвердив порядок надання грошової допомоги українцям "Національний кешбек". Відповідно до нього громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів. Програма запрацює 2 вересня 2024 року. Відповідне рішення затвердили 20 серпня, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

Отримані в рамках кешбека кошти можна буде витратити на послуги: медичні, комунальні, спорт, кіно, квитки на потяг та інші. Або задонатити на ЗСУ чи купити військові облігації. Максимальний обсяг кешбека - 3 тис. грн за місяць.

"Кешбек - це можливість підтримати українців фінансово, особливо напередодні старту опалювального сезону, адже кошти, отримані з кешбеку, можна буде витрати, зокрема, на оплату комунальних послуг.  Держава вже мала досвід подібних програм, наприклад, "єПідтримка" під час COVID-19", - прокоментувала міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також:

Кешбек надаватиметься на товари українського виробництва, зокрема ліки й медичні вироби. Кешбек не буде нараховуватись на підакцизні товари. 

Щоб отримувати кешбек, громадянину необхідно відкрити спеціальний рахунок та отримати віртуальну або фізичну карту у своєму банку або в додатку. Дати згоду на передачу даних про транзакції при купівлі товарів із вибраних карток. І далі в мобільному застосунку "Дія" обрати послугу "Національний кешбек".

Читайте також:

Накопичені за місяць кошти приходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця. Наприклад, кешбек за товари, придбані у вересні, прийде на рахунок до 20 жовтня. Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані в 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Виробники та продавці товарів зможуть доєднатись до програми через портал "Дія". Участь у програмі вже підтвердили основні торгові мережі і виробники споживчих товарів.

Читайте також:

За словами Свириденко, "Національний кешбек" також сприятиме детінізації торгівлі. Кешбек нараховуватиметься тільки на покупки, які здійснюватимуться безготівково та будуть відображатися у фіскальних чеках продавців. Відповідно участь у програмі можуть брати тільки торговці, які забезпечують передачу інформації про здійснені розрахункові операції, а також перебувають на загальній системі оподаткування.

Раніше ми писали, що Міністерство економіки України та міжнародна технологічна компанія Mastercard підписали Меморандум про співпрацю в рамках реалізації політики "Зроблено в Україні".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK