Як українцям отримати фінансову допомогу для купівлі твердого палива: усе, що потрібно знати

Розмір виплати допомоги становить 21 тис. гривень на одне домогосподарство за весь опалювальний сезон 2024-2025 року.
Як українцям отримати фінансову допомогу для купівлі твердого палива: усе, що потрібно знати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Жителі прифронтових територій можуть отримати фінансову допомогу для придбання твердого палива. Що для цього потрібно зробити, розповіли в Мінреінтеграції.

Читайте також:

Нещодавно Кабмін ухвалив постанову "Про затвердження Порядку надання одноразової грошової допомоги населенню протягом опалювального сезону 2024/25 року на придбання твердого пічного побутового палива".

Згідно з зазначеним порядком грошову допомогу на опалення першочергово можуть отримати мешканці, які проживають у межах 10-кілометрової зони від державного кордону з РФ або лінії зіткнення.

Йдеться про громади Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей.

Читайте також:

Зазначається, що розмір виплати допомоги становить 21 тис. гривень на одне домогосподарство за весь опалювальний сезон 2024-2025 року.

Особи повинні звернутися з заявою до виконавчого органу місцевого самоврядування або військової адміністрації за місцем розташування домогосподарства. Заяви прийматимуться до 16 вересня 2024 року.

Заяву на отримання допомоги можна подати в паперовій чи електронній формі за затвердженою формою.

Читайте також:

При поданні заяви слід пред'явити:

  1. Копію документа, що посвідчує особу отримувача та всіх членів сім'ї домогосподарства (паспорт, паспорт для виїзду за кордон або тимчасове посвідчення громадянина України).
  2. Копію довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності).
  3. Копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (якщо в домогосподарстві є ВПО).
  4. Документи, що підтверджують проживання а домогосподарстві (паспорт із відміткою про реєстрацію та/або довідку про реєстрацію місця проживання та/або акт обстеження факту проживання особи без реєстрації місця проживання за цією адресою тощо).

Читайте також:

Програма грошової допомоги на опалення реалізується за фінансової підтримки міжнародних організацій, зокрема УВКБ ООН. Усього на цей гуманітарний проєкт передбачено 1,2 млрд гривень.

Раніше ми писали, що в Україні почалися зимові виплати від ЮНІСЕФ для мешканців прифронтових територій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK