В Україні дешевшає овоч із борщового набору: що впливає на ціни

Білоголова капуста в Україні на сьогодні надходить у продаж у середньому в 3,8 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.
В Україні дешевшає овоч із борщового набору: що впливає на ціни
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні на поточному тижні почала дешевшати білокачанна капуста. Ціновий спад пов'язаний із відсутністю попиту на цю продукцію, що обумовлено її низькою якістю, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

За словами виробників, погода цього сезону не найкращим чином позначилася на товарному вигляді середніх сортів капусти. За обставин, що склалися, фермери готові надавати знижки для покупців, намагаючись прискорити реалізацію некондиційного товару.

Уже поточного тижня українські господарства готові відвантажувати білокачанну капусту по 17-24 грн/кг, що в середньому на 13% нижче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

"Починаючи із середини липня поточного року, білокачанна капуста на внутрішньому ринку України поступово дорожчала, що було пов'язано з недостатньою пропозицією продукції від місцевих виробників. Ті зі свого боку пояснювали зменшення пропозиції спекотною та посушливою погодою, яка утримувалася практично на всій території України до кінця другого місяця літа", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Попри зниження цін, білоголова капуста в Україні на сьогодні надходить у продаж у середньому в 3,8 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Раніше ми писали, що в Україні на ринку спостерігається надмірна пропозиція слив із місцевих господарств. Це чинить суттєвий тиск на ціни в цьому сегменті.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK