Які електромобілі купували українці в серпні: ТОП-5 моделей

Основну частину зареєстрованих у серпні електромобілів становили легкові авто.
Які електромобілі купували українці в серпні: ТОП-5 моделей
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Протягом серпня автопарк України поповнили 1489 авто на акумуляторних джерелах живлення (BEV), що майже вдвічі більше ніж минулого року. Проте порівняно з липнем 2022 року попит на електрокари зменшився на 14%, повідомляє "Укравтопром" у Telegram.

Читайте також:

Зазначається, що основну частину зареєстрованих у серпні електромобілів становили легкові авто - 1397 шт. (нових - 152 шт., уживаних - 1245 шт.).

Найпопулярнішим серед українців електрокаром залишається Nissan Leaf, за місяць зареєстрували 297 автомобілів цієї моделі. На другому місці опинився Volkswagen ID.4 - 154 машини, третім у рейтингу був Volkswagen e-Golf - 150 од.

Читайте також:

Четвертим за популярністю став електромобіль Renault Zoe - 97 авто. При цьому замикає ТОП-5 серпневого ринку електрокарів Tesla Model 3 - 60 реєстрацій.

З 92 комерційних електромобілів, які отримали минулого місяця українські номери, 40 шт. були моделі Renault Kangoo Z.E.

Усього за вісім місяців 2022 року першу реєстрацію в Україні пройшли 7366 тис. машин на акумуляторних джерелах живлення, що на 42% більше ніж за аналогічний період 2021 року.

Публікація УкрАвтопрому в Telegram
Публікація УкрАвтопрому в Telegram

Раніше ми писали, що в серпні українці зареєстрували 16,6 тис. уживаних легкових автомобілів із-за кордону, що втричі менше за показник серпня 2021 року. Відносно липня 2022 року поповнення українського автопарку вживаними авто зменшилося на 64%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK