Півмільйона за посаду: В Україні викрили шахрайську схему з "працевлаштування" в БЕБ

Шахраї обіцяли посади рядового та керівного складу в територіальних управліннях та центральному апараті БЕБ.
Півмільйона за посаду: В Україні викрили шахрайську схему з "працевлаштування" в БЕБ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Бюро економічної безпеки України виявило факти шахрайських дій групи осіб, які за грошову винагороду пропонували працевлаштування до БЕБ. Про це повідомила пресслужба відомства.

Читайте також:

Зазначається, що обіцялися посади рядового та керівного складу в територіальних управліннях та центральному апараті БЕБ. При цьому громадян переконували, що для цього є необхідні зв’язки. 

"Вартість працевлаштування становила від 6000 до 15 000 доларів США. Зокрема, пропонувалися посади й до територіальних управлінь БЕБ, конкурси до яких не проводяться й не плануються проводити найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

За сприяння в призначенні громадян на посаду зловмисники вимагали передоплату. У разі успішного працевлаштування необхідно було сплатити другу частину коштів.

Читайте також:

Наразі розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами правопорушення ч. 2 ст. 15 та ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу. Згідно з КК України шахрайство, вчинене у великих розмірах, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

БЕБ застерігає громадян не піддаватися обману та не ставати жертвами шахрайських схем.

Раніше ми писали, що в Києві правоохоронці викрили та припинили діяльність 13 учасників злочинної організації, які тривалий час займалися шахрайськими діями під виглядом надання послуг із працевлаштування в Європі.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK