Працює на російський ВПК: Gavary Group потрапила в список санкційних цілей

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія працює на російський воєнно-промисловий комплекс.
Працює на російський ВПК: Gavary Group потрапила в список санкційних цілей
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло російську Gavary Group у список санкційних цілей. Компанія входить до ТОП-10 постачальників полімерної продукції в РФ, працює на російський воєнно-промисловий комплекс (ВПК) та продовжує постачати свої товари в низку європейських країн. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

Зазначається, що до 24 лютого 2022 року партнерами Gavary були російські залізниці та московський метрополітен. У 2016 році компанію відзначили на федеральному рівні за істотний внесок у процес імпортозаміщення в РФ.

"Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія працює на російський воєнно-промисловий комплекс. Донедавна Gavary Group публічно заявляла, що постачає свою продукцію підсанкційному концерну "Калашников", що є виробником бойової автоматичної та снайперської зброї, а також керованих артилерійських снарядів. Полімери EVA від Gavary також використовують у виробництві спецвзуття, бронежилетів і шоломів для російських солдатів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як розповіли в НАЗК, Gavary Group відкрито підтримує війну РФ проти України й передає російським солдатам теплі устілки та взуття з EVA полімерів власного виробництва, а також каремати бренду Gavary.

Водночас компанія продовжує постачати свій товар і на європейський ринок: зокрема, у Німеччину, Польщу, країни Балтії та Швейцарію. Для цього вона використовує широку мережу дочірніх компаній як на території РФ, так і на теренах держав-членів ЄС. 

Читайте також:

Також Gavary Group продовжує співпрацювати з іноземними постачальниками сировини. Від початку повномасштабного вторгнення компанія імпортувала сировини на понад 9 млн дол. Серед основних постачальників зустрічаються німецькі, американські, французькі, бельгійські та іспанські компанії.

Наразі НАЗК запустило санкційний процес проти Gavary Group - дані про компанію передані на розгляд Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло італійську компанію Buzzi Unicem до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK