Від 250 тис до 1 млн грн на власну справу: Кабмін розширює програму "Ветеранський бізнес"

Кабмін ухвалює постанову про розширення програми безповоротних грантів "єРобота", яка включатиме окремі напрями для ветеранського бізнесу.
Від 250 тис до 1 млн грн на власну справу: Кабмін розширює програму "Ветеранський бізнес"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів розширює програму "Ветеранський бізнес". Йдеться про гранти для ветеранів та членів їхніх родин на запуск власної справи в будь-якій сфері. Про це на засіданні уряду 30 березня повідомив прем'єр-мініст Денис Шмигаль.

Читайте також:

"Сьогодні уряд ухвалює постанову про розширення програми безповоротних грантів "єРобота", яка включатиме окремі напрями саме для ветеранського бізнесу", - йдеться в повідомленні.

За словами Шмигаля, напрямів буде три:

  1. Перший напрямок - 250 тисяч грн гранту може отримати на власний бізнес ветеран за умови створення в цьому бізнесі щонайменше одного робочого місця.
  2. Другий напрямок - 500 тисяч грн гранту може отримати член родини учасника бойових дій за умови створення в новому бізнесі щонайменше двох робочих місць. Співфінансування за цією програмою буде 70 на 30. Тобто 70% вносить держава, 30% мають бути власні кошти нового підприємця.
  3. Третій напрямок - 1 млн грн гранту може отримати учасник бойових дій, якщо він до цього вже був підприємцем та не менш ніж 3 роки був зареєстрований як ФОП. Головна умова для цього гранту - це створити від 4 робочих місця, з яких щонайменше два передбачені для ветеранів або осіб з інвалідністю внаслідок війни. Співфінансування буде 70 на 30.

Читайте також:

Прем'єр-міністр зазначив, що всі заявки на гранти прийматимуться через "Дію". 

"Завдяки програмі "єРобота" вже створені більше 3,5 тис. нових бізнесів. Ми очікуємо, що в наступні роки урядові безповоротні гранти дозволять створити тисячі нових ветеранських бізнесів у різних галузях та куточках нашої країни", - додав Шмигаль.

Раніше ми писали, що постраждалі від війни підприємці можуть отримати грант на відновлення та розвиток своєї справи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK