Інтеграція в ринок праці: Кабмін запустить гранти на власну справу для ветеранів

Уряд запропонує ветеранам різні варіанти інтеграції в ринок праці.
Інтеграція в ринок праці: Кабмін запустить гранти на власну справу для ветеранів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабмін запропонує програми для створення й розвитку бізнесу та активні програми зайнятості для працевлаштування ветеранів, зокрема людей із набутою внаслідок війни інвалідністю. Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Читайте також:

"Ключовим для держави в політиці інтеграції ветеранів у ринок праці є забезпечення їх економічної незалежності та права на гідну працю. Нині уряд напрацьовує низку варіантів для різних груп ветеранів. Ті, хто захоче стати підприємцями чи розвивати власний бізнес, яким займались до війни, зможуть скористатись грантовими програмами. Уже у квітні ми запустимо нові напрямки - гранти на власну справу для другого з подружжя ветеранів до 500 тис. грн і гранти до 1 млн грн для групи ветеранів", - розповіла вона.

За оцінками Мінекономіки, близько 170 тисяч ветеранів матимуть бажання зайнятися підприємництвом.

Читайте також:

За словами Бережної, ветерани, які захочуть отримати нову, більш затребувану на ринку праці спеціальність, зможуть пройти перенавчання за рахунок держави або отримати грант на таке навчання. 

"З квітня стартує нова грантова програма "Старт в ІТ", за якою можна отримати грант до 30 тис. грн на навчання в сфері ІТ. Цією програмою зможуть скористатись і ветерани, що матимуть бажання опанувати сучасні технології", - зазначила заступниця міністра.

Читайте також:

Крім того, уряд стимулюватиме роботодавців брати на роботу ветеранів, компенсуючи їм частину витрат на оплату праці.

Серед інших варіантів у рамках програми сприяння працевлаштуванню ветеранів розглядається напрямок спрощення доступу на ринок охоронної діяльності, що дозволить колишнім військовим реалізовуватися в цій сфері. 

Раніше ми писали, що 136 переможців першої в 2023 році хвилі програми "Власна справа" отримають мікрогранти на старт або розвиток свого бізнесу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK