Релокація бізнесу: 800 підприємств уже переїхали, понад 600 відновили роботу

Програма релокації продовжує діяти, хоча кількість запитів значно зменшилася порівняно з березнем-квітнем 2022 року.
Релокація бізнесу: 800 підприємств уже переїхали, понад 600 відновили роботу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За рік війни за урядовою програмою релокації до безпечніших регіонів України було переміщено 800 підприємств, 623 з яких уже відновили роботу на новому місці. Про це повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Читайте також:

"Для ще 239 здійснюється пошук підходящої локації або способу транспортування. Понад 650 підприємств, які планували релокувати свої виробничі потужності, відмовилися від переміщення у зв'язку з деокупацією територій, на яких вони розташовані. Окрім того, нині деякі підприємства повертаються на попередні місця роботи у зв'язку з покращенням там безпекової ситуації, зокрема, в Харківську, Чернігівську та Сумську область. 44 підприємства вже повернулися", - розповіла вона.

За словами Бережної, найбільше підприємств переїхали до Львівської (24%), Закарпатської (14,5%), Чернівецької (9,8%), Івано-Франківської (8,3%), Хмельницької (7,3%) і Тернопільської (6,3%) областей.

Читайте також:

Заступниця міністра додала, що програма релокації продовжує діяти, хоча кількість запитів значно зменшилася порівняно з березнем-квітнем 2022 року, коли кількість заявок сягнула тисячі.

"Уряд продовжує надавати підтримку підприємствам, які вирішили релокуватися, адже їх перевезення в безпечніші регіони - це збереження робочих місць, збереження динаміки сплати податків, збереження активності бізнесу, який є драйвером відбудови і сильним гравцем на економічному фронті", - наголосила вона.

Читайте також:

Зазначається, що підприємство, яке вирішило переїхати з небезпечних регіонів, може отримати пакет державної підтримки, що включає в себе наступні опції:

  • підбір місця розташування для потужностей підприємства;
  • допомога з перевезенням на нову локацію;
  • сприяння в розселенні працівників та пошуку нових співробітників;
  • підтримка у відновленні логістики, закупівлі сировини та пошуку ринків збуту.

Раніше ми писали, що постраждалі від війни підприємці можуть отримати грант на відновлення та розвиток своєї справи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK