Ошукав щонайменше 300 громадян: на Київщині викрили шахрая

Як встановили правоохоронці, свій злочинний бізнес правопорушник розпочав у 2021 році.
Ошукав щонайменше 300 громадян: на Київщині викрили шахрая
Поліцейські Київщини викрили шахрая, який ошукав сотні людей / npu.gov.ua

На Київщині затримали чоловіка, який продавав стіки-пустушки для електронних цигарок. Ділок ошукав щонайменше 300 громадян. Про це повідомили в Національній поліції.

Читайте також:

"47-річний житель Софіївської Борщагівки публікував оголошення про продаж "стіків" для електронних цигарок на онлайн-платформах, отримував замовлення, але замість реального товару відправляв клієнтам звичайні муляжі у брендованих коробках", - розповів очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Зазначається, що зловмисник отримував часткову передплату від клієнта та відправляв посилку. На пошті більшість громадян пересвідчувалися, що в пакунку є коробки з товаром і оплачували їх. Однак пізніше виявляли, що стали жертвами шахрая.

Читайте також:

Як зазначили у відомстві, чужі картки, на які надходили гроші від ошуканих клієнтів, чоловік закуповував через інтернет. Тож відшукати кінцевого бенефіціара було складно, але правоохоронці викрили зловмисника у квітні 2023 року.

Під час обшуку виявили та вилучили 51 ящик, у якому знаходилися по 50 блоків коробок із-під "стіків", смартфони різних марок, сім-карти, банківські картки на різні прізвища. За вказані муляжі зловмисник мав отримати прибуток у сумі майже 1,2 млн грн.

Читайте також:

Як встановили правоохоронці, свій злочинний бізнес правопорушник розпочав у 2021 році.

Поліцейські помістили фігуранта до ізолятора тимчасового тримання, йому повідомили про підозру. Аферистові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що правоохоронці Києва викрили шахрая, який ошукав військових Збройних сил України на продажі неіснуючих товарів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK