У Києві продавали фальшиві паспорти та водійські права: СБУ викрила "ЦНАП"

СБУ викрила в Києві цех із виробництва фальшивих документів.
У Києві продавали фальшиві паспорти та водійські права: СБУ викрила "ЦНАП"
СБУ викрила в Києві підпільний "ЦНАП" / ssu.gov.ua

Служба безпеки викрила в Києві підпільний цех із виготовлення та продажу підроблених документів, печаток і штампів України та Євросоюзу. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Встановлено, що незаконну діяльність організував столичний підприємець. Він пропонував своїм клієнтам фальшиві паспорти, водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, а також акти права власності на землю. Окрім того, продавав фіктивні дипломи про закінчення вищих закладів освіти України.

Аферист продавав готову фальшиву продукцію через хакерську платформу Darknet. Вартість підробки становила від 300 до 7 тис. дол. Сума залежала від складності документа й терміновості його виготовлення.

Читайте також:

Зазначається, що щомісяця обороти нелегальної "майстерні" досягали 50 і більше "документів". За даними слідства, серед основних клієнтів зловмисника були ухилянти та хакери.

Під час обшуків у підпільному цеху виявлено інструменти та обладнання для виготовлення підробленої документації, мобільні телефони та комп'ютери з доказами.

Читайте також:

Зловмиснику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 199 та ч. 3 ст. 358. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Ділку загрожує до 7 років в'язниці.

Раніше ми писали, що в Києві прикордонники викрили чоловіка, який за грошову винагороду займався незаконним виготовленням підроблених документів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK