СБУ викрила компанію на Житомирщині, яка продавала медикаменти армії РФ

Серед основних товарів нелегального експорту були знеболювальні, які росіяни використовували для лікування поранених загарбників.
СБУ викрила компанію на Житомирщині, яка продавала медикаменти армії РФ
Ілюстративне фото / Getty Images

Служба безпеки України викрила одне з фармацевтичних підприємств у Житомирській області на співпраці з російськими окупантами. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Після повномасштабного вторгнення зловмисники налагодили "приховану" схему постачання українських лікарських засобів до військових шпиталів РФ", - йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, серед основних товарів нелегального експорту були знеболювальні засоби, які росіяни використовували на тимчасово окупованій території України для лікування поранених загарбників.

До організації оборудки причетний директор одного з фармацевтичних підприємств регіону.

Читайте також:

"До лютого 2022 року компанія експортувала свою продукцію до росії. Бізнес-партнером української фірми в РФ була установа, яка виконує державні замовлення російського Міністерства оборони", - розповіли в СБУ.

Після початку повномасштабного вторгнення й запровадження відповідних санкцій проти Кремля менеджмент українського підприємства розробив механізм обходу введених обмежень. Для цього організатор оборудки разом зі своїми російськими спільниками задіяв низку підконтрольних комерційних структур на Близькому Сході та в ЄС.

Читайте також:

"Спочатку ділки направляли українські медикаменти на адреси цих зарубіжних фірм, а потім змінювали товарно-транспортні накладні й переправляли продукцію фактичним замовникам із Росії", - додали у відомстві.

Співробітники СБУ задокументували спробу незаконного переправлення до Росії майже 300 кг медзасобів.

Читайте також:

У процесі обшуків правоохоронці виявили комп'ютери з доказами незаконної діяльності, контракт із фактичним російським покупцем медпрепаратів, російські сертифікати відповідності на медикаменти.

Наразі директору українського підприємства повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що Служба безпеки ліквідувала ще одну тіньову схему продажу українських товарів для військової промисловості РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK