Афера з працевлаштуванням за кордоном: на Сумщині викрили шахрайські call-центри

Лише за тиждень дохід від злочинної діяльності становив близько 10 тис. доларів США.
Афера з працевлаштуванням за кордоном: на Сумщині викрили шахрайські call-центри
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Сумській області викрили та припинили протиправну діяльність кол-центрів із тижневим доходом близько 10 тисяч доларів США. Про це повідомили в Національній поліції. 

Читайте також:

Було встановлено, що працівники одного з кол-центрів, який діяв на території Сумської області, під приводом надання послуг із працевлаштування за кордоном шляхом обману заволодівали коштами громадян. Вартість таких псевдопослуг становила від 150 до 1000 євро.

За попередніми даними, лише за тиждень дохід від злочинної діяльності становив близько 10 тис. доларів США.

Під час обшуків поліцейські вилучили 78 одиниць комп'ютерної техніки, 129 мобільних телефонів, банківські картки, стартові пакети мобільних операторів та інші речові докази, які використовувалися зловмисниками для вчинення шахрайських дій. 

Читайте також:

Наразі триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до злочинної діяльності. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.

Раніше ми писали, що в Харкові заблокували шахраїв, які під виглядом торгів на міжнародних фондових біржах привласнювали гроші громадян. Щомісяця ділки виманювали в людей десятки тисяч доларів сімейних заощаджень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK