Привласнили понад 1 млн грн: в Україні накрили чотири шахрайські call-центри

Зловмисники привласнили більше мільйона гривень, пропонуючи вкладниками отримували прибутки від операцій на фінансових біржах.
Привласнили понад 1 млн грн: в Україні накрили чотири шахрайські call-центри
Кіберполіція припинила діяльність чотирьох шахрайських call-центрів / npu.gov.ua

Кіберполіція припинила діяльність чотирьох шахрайських call-центрів, організатори яких привласнили гроші громадян Азербайджану. Про це повідомили в Нацполіції.

Читайте також:

Як стало відомо, 28-річний житель Київської області в офісних приміщеннях утворив чотири call-центри, які розташовувалися в Києві та у Львові. До роботи він залучив операторів.

"Ще шестеро його спільників забезпечували адміністрування сайту бінарного опціону, а також використовували платну рекламу в соцмережах для залучення більшої кількості інвесторів. Вкладниками пропонувалося отримувати пасивний прибуток від операцій на фінансових біржах", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що за допомогою самостійно розробленого програмного забезпечення фігуранти імітували процес торгівлі на світових валютних та фінансових ринках. Але вкладники не лише не отримували обіцяних заробітків, а й не могли повернути суми внесків.

Попередньо встановлена сума збитків, завданих потерпілим, еквівалентна понад 1 млн грн.

Правоохоронці провели 25 обшуків та вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, печатки та готівку в різній валюті, еквівалентній близько 18 млн грн.

Читайте також:

Також заблоковано 126 банківських рахунків та 6 криптогаманців, які використовувалися в протиправній схемі. Сума грошей на заблокованих рахунках становить понад 15 млн грн.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Двом фігурантам повідомили про підозру, вирішується питання щодо оголошення підозри іншим учасникам шахрайської схеми.

Раніше ми писали, що в Харкові заблокували шахраїв, які під виглядом торгів на міжнародних фондових біржах привласнювали гроші громадян.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK