Податкова попередила, що стежить за продажами в Instagram та Facebook

Податківці перевіряють продажі онлайн в соціальних мережах та інших інтернет-майданчиках.
Податкова попередила, що стежить за продажами в Instagram та Facebook
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На сьогодні Facebook, Instagram та інші інтернет-майданчики стали бізнес-платформами, якими користуються громадяни для дистанційного продажу товарів або надання послуг. Проте деякі продавці нехтують обов'язком реєстрації підприємницької діяльності. Про це повідомили в Державній податковій службі України.

Читайте також:

У ДПС наголосили, що державна реєстрація суб'єктів господарювання - обов'язкова умова здійснення всіх видів підприємницької діяльності та запорука законності її ведення.

При цьому окремі продавці нехтують обов'язком реєстрації підприємницької діяльності, ухиляються від сплати податків, а розрахунки проводять через банківські картки фізичних осіб, що заборонено законодавством.

Читайте також:

"ДПС постійно отримує інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації. Усі випадки досліджуються та перевіряються працівниками податкових органів, а в разі підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, зокрема податкові перевірки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що територіальними органами ДПС лише протягом вересня 2023 року встановлено непоодинокі випадки провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання.

Читайте також:

У відомстві нагадали, що за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф до 85 тисяч гривень із конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини та грошей, одержаних унаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Раніше ми писали, що уряд схвалив скасування мораторію на проведення податкових перевірок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK