Продавали неіснуючі авто через інтернет: на Чернігівщині викрили шахраїв

Шахраї протягом року розміщували оголошення про продаж дешевих автомобілів на одному із сайтів безкоштовних оголошень.
Продавали неіснуючі авто через інтернет: на Чернігівщині викрили шахраїв
На Чернігівщині поліцейські припинили діяльність групи інтернет-шахраїв / npu.gov.ua

На Чернігівщині викрили групу зловмисників, які організували продаж неіснуючих авто через інтернет. Шахраї ошукали більше двадцяти громадян із різних областей України на суму понад 800 тисяч гривень. Про це повідомили в Національній поліції. 

Читайте також:

Поліцейські встановили особи всіх причетних до злочинів. Ними виявилися жителі Прилук віком від 25 до 30 років.

Було встановлено, що шахраї протягом року розміщували оголошення про продаж дешевих автомобілів на одному із сайтів безкоштовних оголошень.

"Потенційних клієнтів фігуранти схиляли до обов'язкової передоплати. Після надходження грошей на банківські картки шахраї припиняли виходити на зв'язок та блокували клієнтів. Сумарний дохід підозрюваних від злочинної діяльності перевищив 800 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили банківські та сім-картки, смартфони, ноутбуки. Крім цього, вилучено інші речові докази причетності членів угруповання до спільної злочинної діяльності.

Слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до 5 років.

Читайте також:

Раніше ми писали, що українці можуть постраждати від дій зловмисників під час онлайн-шопінгу. Щоб не стати жертвою шахраїв, слід дотримуватися платіжної безпеки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK