Причетний кум Медведчука: на Закарпатті викрили схему незаконного виробництва пального

До організації оборудки причетний депутат облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета.
Причетний кум Медведчука: на Закарпатті викрили схему незаконного виробництва пального
СБУ та БЕБ викрили схему незаконного виробництва й продажу пального / ssu.gov.ua

На Закарпатті ліквідували масштабну схему незаконного виробництва та збуту оптових партій пального. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

"За наявними даними, до організації оборудки причетний депутат облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета. Він є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука, у зв'язку з чим протягом тривалого часу очолював обласний осередок забороненої партії ОПЗЖ", - йдеться в повідомленні.

Щоб приховати своє відношення до нелегального бізнесу, депутат облради напередодні повномасштабного вторгнення РФ "переписав" НПЗ на підконтрольну йому компанію в Києві.

Читайте також:

"Директор цієї компанії налагодив нелегальний продаж дизпалива сумнівної якості з виробничих потужностей підконтрольного йому нафтопереробного заводу у м. Мукачево", - розповіли в СБУ.

Надалі учасники схеми закуповували нафту в українських постачальників сировини та переробляли її на власному заводі. Потім готову продукцію реалізовували мережам АЗС у Київській, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях без дозвільних документів і сплати податків.

Читайте також:

Для реалізації оборудки її організатори вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Під час обшуків на підпільному НПЗ виявлено понад 600 тонн палива та обладнання для його виробництва на загальну суму майже 150 млн грн.

Крім того, унаслідок слідчих дій в офісах фігурантів знайдено комп'ютери, мобільні телефони, документи та чорнові записи з доказами незаконної діяльності; печатки фірм, задіяних у злочинній схемі; готівку в різній валюті на загальну суму 3,3 млн у гривневому еквіваленті.

Читайте також:

Наразі триває слідство в межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 204, ст. 212 Кримінального кодексу України для встановлення всіх учасників злочину та притягнення до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 5 років тюремного ув'язнення.

Раніше ми писали, що в Київській області викрили 5 АЗС, які продавали фальсифіковане пальне. Вилучено понад 82 тис. літрів бензину.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK