Продавали фейкові авто для ЗСУ: на Полтавщині викрили аферистів

Організував шахрайську схему 30-річний мешканець Полтавщини.
Продавали фейкові авто для ЗСУ: на Полтавщині викрили аферистів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кіберполіцейські Полтавської області припинили діяльність злочинної групи, яка ошукала декілька десятків громадян під приводом продажу неіснуючих автомобілів для потреб ЗСУ. Про це повідомили в Національній поліції.

Читайте також:

За даними правоохоронців, організував шахрайську схему 30-річний мешканець Полтавщини. Він розміщував оголошення про продаж автомобілів для потреб ЗСУ на популярному торгівельному майданчику. Надалі спілкувався з потенційними покупцями та переконував надіслати передплату на підконтрольні рахунки. Після отримання грошей фігурант "зникав".

До протиправної діяльності зловмисник залучив ще двох спільників. Вони оформлювали рахунки в банківських установах для отримання грошей потерпілих. Прибуток від "бізнесу" фігуранти розподіляли між собою й витрачали на власні потреби.

Читайте також:

Правоохоронці провели обшуки та вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, "чорнові" записи, автомобіль та інші докази злочинної діяльності.

Наразі слідством уже встановлено кілька десятків осіб, яких ошукали зловмисники. Загальна сума збитків перевищує 1 мільйон гривень.

Читайте також:

Двом учасникам угруповання повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України, судом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Підозрюваним загрожує до 5 років позбавлення волі. Наразі правоохоронці з'ясовують місцезнаходження організатора.

Раніше ми писали, що правоохоронці викрили подружжя, яке під виглядом гуманітарної допомоги без сплати митних платежів ввозило в Україну автотранспортні засоби та продавало їх військовим.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK