СБУ затримала двох ділків, які хотіли продати російську "трофейну" зброю

Затримано двох ділків, які намагалися продати криміналітету арсенал бойових засобів ураження.
СБУ затримала двох ділків, які хотіли продати російську "трофейну" зброю
СБУ затримала ділків, які хотіли продати російську зброю / ssu.gov.ua

Правоохоронці ліквідували ще два канали нелегального збуту зброї та боєприпасів у Рівненській та Івано-Франківській областях. Затримано двох ділків, які намагалися продати криміналітету арсенал бойових засобів ураження. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

Так, у Рівненській області затримано торгівця "трофейною" зброєю, яку він отримував через власні зв'язки з місць колишніх боїв у звільнених районах на сході та півдні України. Одержані зразки російського озброєння він зберігав за місцем постійного проживання, а доставку "товару" потенційним покупцям здійснював на власному авто.

При обшуках у затриманого вилучили автомат Калашникова АК-12, 4 гранати типу Ф-1, РГО та РГН, понад пів тисячі набоїв до стрілецької зброї різного калібру.

Читайте також:

"Потрапляння зброї в незаконний обіг могло призвести до загострення криміногенної обстановки та розхитування внутрішньо-політичної ситуації поблизу українсько-білоруського кордону", - йдеться в повідомленні.

На Прикарпатті викрито ще одного фігуранта - мешканця Коломиї, який намагався продати криміналітету три автомати АК-74 та пістолет Стєчкіна з набоями.

Читайте також:

Крім того, під час обшуків у зловмисника виявлено майже 50 м детонуючого шнура з вибухівкою, бойові гранати, глушники до стрілецької зброї та бронебійні боєприпаси.

Увесь арсенал він зберігав у схроні, який облаштував у недобудованій споруді поблизу приватного будинку одного із своїх родичів.

Читайте також:

Наразі обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує до 7 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що з початку повномасштабної війни в Україні зафіксовано 178 818 одиниць втраченої та викраденої зброї. Це 30% від загальної кількості зброї в Реєстрі за весь час.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK