НАЗК запустило відкриту базу даних іноземних компонентів у зброї РФ та Ірану

База даних уже налічує понад 2000 компонентів, що використовуються РФ та Іраном в озброєнні та військовій техніці.
НАЗК запустило відкриту базу даних іноземних компонентів у зброї РФ та Ірану
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні запускають першу у світі відкриту базу даних іноземних компонентів у зброї Росії та Ірану на порталі "Війна та санкції". Про це повідомили в Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК).

Читайте також:

База даних уже налічує понад 2000 компонентів, які використовуються РФ та Іраном у різного роду БПЛА, ракетах, системах радіоелектронної боротьби та багатьох інших видах озброєння та військової техніки.

"Демократичний та цивілізований світ має об'єднатися навколо нерозповсюдження своїх технологій до агресорів. Тільки так ми здатні гарантувати мир, безпеку та стабільність на глобальному рівні. Саме з цією метою було створено єдину базу даних компонентів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі база даних містить інформацію про іноземні компоненти, знайдені в російському та іранському озброєнні, що використовується РФ протягом повномасштабного вторгнення проти України, починаючи з 24 лютого 2022 року. 

Читайте також:

У НАЗК додали, що розділ "Іноземні компоненти у зброї" буде регулярно оновлюватися та удосконалюватися. Так, згодом планується додати можливість підписки на оновлення переліку.  

Раніше ми писали, що РФ намагається розширити співпрацю з КНДР та хоче придбати снаряди для використання у війні проти України, про що свідчать розвіддані, отримані США.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK