Зеленський сподівається, що новий уряд Польщі усуне блокаду українсько-польського кордону

Зеленський переконаний, що від блокади кордону зазнала збитків не лише Україна, а й Польща.
Зеленський сподівається, що новий уряд Польщі усуне блокаду українсько-польського кордону
Президент України Володимир Зеленський / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський сподівається, що новий уряд Польщі на чолі з Дональдом Туском усуне штучну блокаду українсько-польського кордону. Про це він заявив на підсумковій пресконференції в Києві.

Читайте також:

Глава держави переконаний, що від блокади українсько-польського кордону зазнала збитків не лише Україна, а й Польща. Водночас він зазначив, що новий польський уряд може сприяти вирішенню ситуації на кордоні.

"У мене був контакт із президентом Дудою... Ми вирівняли ситуацію. Віритиму, що новий уряд розблокує (кордон, - ред.). Ця блокада штучна. Ми готові, щоб у Польщі люди нічого не втрачали, але не можна політизувати питання зерна, коли у нас усе заблоковано... У мене була розмова з Дональдом Туском. Я йому вдячний за міцну позицію на засіданні ЄС. Вірю, що ми все вирівняємо. Дуже вірю й хочу в це вірити", - сказав Зеленський.

Читайте також:

Він зазначив, що експорт зерна був питанням виживання для України, адже Росія заблокувала Чорне море, тож експортувати збіжжя наша держава могла лише суходолом.

За словами президента, з квітня до вересня 2023 року ситуація з блокуванням кордону була дуже складною, й українська сторона втратила частину врожаю та сотні мільйонів доларів. 

Зеленський подякував Румунії, яка підтримала Україну й допомогла вижити українським фермерам.

Читайте також:

"Фінансово Польща втратила. Ми побудували залізничний коридор через Молдову та Румунію. Ми побудували коридор Чорним морем", - додав глава держави.

Раніше ми писали, що через страйки польських перевізників, які заблокували роботу пунктів пропуску на кордоні з Польщею, економіка України втратила понад 1 мільярд євро.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK