В Україні збільшили компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО: які суми

Якщо раніше компенсації виплачувались, виходячи із суми 6700 грн на місяць, то тепер їх прив'язали до розміру мінімальної зарплати.
В Україні збільшили компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО: які суми
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів збільшив строки і розміри надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю. Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду 27 грудня, повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Заступниця міністра економіки Тетяна Бережна пояснила, що уряд збільшив загальну тривалість надання компенсації витрат із 2 до 3 місяців роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та до 6 місяців - за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю.

"Зміниться і сам розмір компенсацій. Якщо раніше вони виплачувались, виходячи із суми 6700 грн на місяць, то відтепер такі компенсації прив'язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня складатиме 7100 грн, а з 1 квітня - 8000 грн. Тобто, якщо роботодавець приймає на роботу ВПО, то наступного року він отримає право на компенсацію до 24 тисяч гривень за таку особу. Якщо це буде ВПО з числа осіб з інвалідністю, то такі виплати можуть складати до 48 тисяч гривень на кожного відповідного працівника", - додала вона. 

Читайте також:

Зазначається, що орієнтовно на реалізацію зазначеної програми на 2024 рік передбачено 350 млн грн.

Раніше ми писали, що роботодавець може отримати відмову в наданні компенсації за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK