В Україні перерахували виплати за працевлаштування ВПО: який розмір компенсацій

У 2024 році уряд підвищив розмір компенсацій тим, хто братиме на роботу переселенців.
В Україні перерахували виплати за працевлаштування ВПО: який розмір компенсацій
Ілюстративне фото / depositphotos.com

2024 року в Україні збільшили розмір компенсацій роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Читайте також:

"Цього року ми підвищили розмір компенсацій тим, хто братиме на роботу переселенців: з 1 січня її розмір збільшено до 7100 грн на місяць, а з квітня - до 8000 грн. Окрім того, збільшено тривалість виплати компенсації - з 2 до 3 місяців, а за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю роботодавець зможе отримувати таку компенсацію 6 місяців", - розповіла вона.

За словами Бережної, 2023 року держава виплатила 181 млн грн компенсації роботодавцям, які працевлаштували понад 14 тисяч внутрішньо переміщених осіб. 

Читайте також:

"Понад 8 тисяч роботодавців отримали від уряду компенсацію у 2023 році за працевлаштування 14 400 українців, які змушені були переїхати з небезпечних регіонів країни. Загалом підприємцям було перераховано 181 млн грн компенсації. Завдяки фінансовому стимулюванню роботодавців за цією програмою ми допомагаємо ВПО швидше знайти роботу на новому місці, мати можливість забезпечувати себе й свою родину", - зазначила заступниця міністра.

У Мінекономіки нагадали, що у квітні 2022 року уряд запровадив програму стимулювання підприємців брати на роботу внутрішніх переселенців. За кожного працевлаштованого з числа ВПО держава виплачує роботодавцю компенсацію в розмірі мінімальної заробітної плати впродовж 3 місяців, за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю - упродовж 6 місяців. 

Читайте також:

Щоб отримати кошти, роботодавець має укласти трудовий договір (зокрема за сумісництвом), гіг-контракт із внутрішньо переміщеною особою та подати заяву на отримання компенсації через портал "Дія" або в паперовій формі в центрі зайнятості разом із пакетом необхідних документів.

Раніше ми писали, що новостворений бізнес зможе скористатися урядовою програмою підтримки роботодавців за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та отримати компенсацію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK