У Києві відкриють другий у світі GovTech-центр: що це й чим займатиметься

Україна стане другою країною у світі, де відкриють таку платформу.
У Києві відкриють другий у світі GovTech-центр: що це й чим займатиметься
Михайло Федоров на Всесвітньому економічному форумі / t.me/zedigital

У Києві відкриють GovTech-центр за підтримки Всеукраїнського економічного форуму. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Читайте також:

Так, Міністерство цифрової трансформації України та Всесвітній економічний форум домовилися про партнерство в розвитку цифровізації та уклали лист про наміри в Давосі.

Документ підписали міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, президент Всесвітнього економічного форуму Бьорге Бренде та керівний директор форуму Джеремі Юргенс. 

"Одним із головних результатів співпраці стане відкриття в Києві GovTech-центру. Це платформа, яка займатиметься розвитком урядових технологій та об'єднає науковців, бізнесменів, технологічні компанії, держсектор, а також глобальні спільноти Форуму", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що у фокусі будуть цифрова трансформація уряду, розвиток електронного врядування та цифрових навичок. Завдяки центру українські стартапери та інноватори зможуть обмінюватися досвідом з іноземними партнерами та прискорювати цифрові реформи в Україні.  

Перший глобальний урядовий технологічний центр уже найближчим часом запрацює в столиці Німеччини Берліні (GGTC Berlin) та зосередиться на інноваціях у державному секторі, цифровій трансформації, застосуванні новітніх технологій в уряді та організаціях державного сектору. Україна стане другою країною у світі, де відкриють таку платформу. 

Читайте також:

"Це доводить, що міжнародні партнери високо оцінюють розвиток інновацій та технологій в Україні. Попри повномасштабну війну, наша держава розвивається та продовжує задавати світові тренди", - додали в міністерстві.

Раніше ми писали, що в Україні запустили закрите бета-тестування програми електронного резидентства uResidency. Завдяки ній іноземці зможуть зареєструвати та вести бізнес, а також сплачувати податки в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK