Microsoft ще рік надаватиме безкоштовні послуги в Україні: деталі

Компанія допомагає Україні в розбудові цифрової інфраструктури від заснування Мінцифри.
Microsoft ще рік надаватиме безкоштовні послуги в Україні: деталі
Ілюстративне фото / Getty Images

Компанія Microsoft ще рік надаватиме безоплатні хмарні послуги українським державним установам. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також:

За його словами, техногігант допомагає Україні в розбудові цифрової інфраструктури від заснування Мінцифри. 

"Microsoft інвестує в розвиток хмарних сервісів в Україні. Корпорація вже надала понад $540 млн допомоги безоплатними сервісами, технічною підтримкою, обладнанням та грантами. Це суттєво допомагає в цифровізації держустанов та захисті даних", - зазначив міністр.

Він розповів, що з початку повномасштабного вторгнення були випадки, коли росіяни знищували українські архіви та канцелярії. Проте, це не створило колапсу в державі, адже найважливіші дані зберігаються в хмарних сховищах.

Читайте також:

"Цьогоріч Microsoft знову продовжить доступ до хмар для України. Держпідприємства оборонної галузі, регіональні органи влади, школи, університети та лікарні користуватимуться хмарами безоплатно до кінця 2024 року", - додав Федоров.

Раніше ми писали, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон про хмарні послуги. Тепер державні органи зможуть зберігати дані в хмарних сервісах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK