Розкрадали держкошти на оборонних замовленнях: СБУ затримала полковника ЗСУ та підприємця

СБУ затримала зловмисників, які розкрадали бюджетні кошти, призначені для Сил оборони.
Розкрадали держкошти на оборонних замовленнях: СБУ затримала полковника ЗСУ та підприємця
СБУ затримала зловмисників, які розкрадали бюджетні кошти / ssu.gov.ua

Служба безпеки викрила ще одну схему розкрадання державних коштів на оборонних замовленнях для Сил безпеки та оборони України. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

У Києві "на гарячому" затримано начальника одного з управлінь Командування Сил підтримки ЗСУ та його спільника - гендиректора компанії-постачальника оборонних товарів. Йдеться про полковника ЗСУ та керівника Львівської компанії, які налагодили схему "відкатів" під час укладання контрактів.

За даними слідства, військовий посадовець мав отримати від підприємця хабар у розмірі майже 45 тис. доларів США. За цю суму він обіцяв укласти договір про поставки оборонних товарів для ЗСУ.

Читайте також:

СБУ затримала обох фігурантів під час передачі першого "траншу" - 14,6 тис. американських доларів. При цьому сума запланованої угоди підприємця зі Збройними силами становила 36 млн грн.

"Завдяки оперативному реагуванню спецслужби вдалося заблокувати реалізацію цієї оборудки та унеможливити подальші махінації з бюджетними коштами, які призначенні для фінансування потреб українських захисників", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Під час понад 30 обшуків на робочих місцях та за адресами проживання фігурантів у Києві й Львові вилучено комп'ютери, мобільні телефони, носії електронної інформації, документи та чорнову бухгалтерію з доказами злочинної схеми, майже 10 млн готівки в гривневому еквіваленті, походження якої з'ясовується.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Суд обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави - 10 млн грн кожному.

Читайте також:

Триває розслідування, встановлюються й інші можливі учасники вказаної протиправної схеми. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що СБУ спільно з БЕБ та у взаємодії з керівництвом АТ "Українська оборонна промисловість" ліквідувала схему присвоєння бюджетних коштів на придбання комплектуючих для бойових літаків ЗСУ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK