Хотіли вкрасти з держбюджету України понад 1,3 млрд грн: СБУ викрила ділків

Організатором схеми виявився підприємець із Києва, який фіктивно працевлаштовував у власних компаніях осіб з інвалідністю.
Хотіли вкрасти з держбюджету України понад 1,3 млрд грн: СБУ викрила ділків
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Правоохоронці заблокували спробу розкрадання понад 1,3 млрд грн із державного бюджету України. Викрито ділків, які намагалися вивести цю суму як незаконне відшкодування податку на додану вартість, повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

"Організатором схеми виявився підприємець із Києва, який фіктивно працевлаштовував у власних компаніях осіб з інвалідністю. Це дозволяло йому оформляти податкові пільги і отримувати компенсацію від держави", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, для реалізації схеми організатор залучив 15 підконтрольних комерційних структур у столичному регіоні, а також у Вінницькій та Черкаській областях.

Читайте також:

Фігуранти підшукували осіб з інвалідністю й за символічну плату оформляли їх до штату власних компаній, але за фактом на робочому місці вони не з'являлися та не були задіяні у виробничому процесі.

Однак, контролюючим органам ділки звітували, що пільгова категорія населення становить більше половини штатної чисельності персоналу підприємств. Таким чином зловмисники отримали право на відшкодування з державного бюджету України понад 1,3 млрд грн.

Читайте також:

СБУ вдалося запобігти фінансовій махінації та розкраданню бюджетних грошей.

Під час 24 обшуків за адресами проживання та на робочих місцях фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп'ютери з доказами протиправної діяльності, документи та чорнові записи, які підтверджують спроби незаконного відшкодування ПДВ.

Читайте також:

Вирішується питання щодо повідомлення головному фігуранту про підозру та обрання йому запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України зібрала масштабну доказову базу, що свідчить про корупційну діяльність колишнього заступника міністра оборони України та екскерівника Департаменту державних закупівель цього відомства.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK