Міноборони раптово перевірило продуктові склади для ЗСУ: що виявили

Причиною позапланової перевірки стали скарги військових на якість харчування.
Міноборони раптово перевірило продуктові склади для ЗСУ: що виявили
Міноборони нагрянуло з перевіркою на продуктові склади / facebook.com/MinistryofDefence.UA

Заступник міністра оборони Віталій Половенко разом із членом Антикорупційної ради Геннадієм Кривошеєю влаштували позапланову перевірку продуктових складів деяких військових частин на Сході України. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони.

Читайте також:

Зазначається, що причиною стали скарги військових на якість харчування. Під час перевірки виявилося, що продукти поставили невчасно, а їхня якість не відповідає нормам.

"Ми реагуємо на скарги військових, тому приїхали з незапланованим "візитом" у частини. Усе фіксуємо. Виявилося, через невчасне постачання компанією-переможцем харчів у певних областях запаси продуктів недостатні", - сказав Половенко.

Міноборони нагрянуло з перевіркою на продуктові склади
Міноборони нагрянуло з перевіркою на продуктові склади / facebook.com/MinistryofDefence.UA

Читайте також:

Зараз у Міноборони працюють робочі групи, які перевіряють якість та вчасне постачання продуктів.

"Це питання на жорсткому контролі. Компанія перемогла в 10-ти лотах на харчування, але тепер фізично не може впоратися з постачанням", - зазначив заступник міністра оборони.

За інформацією пресслужби, відповідно до умов договору Міністерство оборони може в такому разі замінити постачальника.

"Тобто частини, де компанія не встигає з постачанням, ми виводимо з договору та перепідпорядкуємо до компаній-переможців у прилеглих областях. Продукти повинні бути якісними, а їх постачання - безперервним", - додав Половенко.

Читайте також:

За всіма зафіксованими порушеннями будуть складені відповідні акти. За недотримання умов договору Міноборони виставить штрафні санкції компанії, яка несвоєчасно поставила продукцію. Крім того, за зіпсовані та неякісні продукти харчування компанія також має відшкодувати кошти.

Раніше ми писали, що Міністерство оборони України вилучає частину зіпсованих сухих пайків, закуплених у 2022 році без контролю якості.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK