Компенсацію за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю можна отримати через "Дію"

Роботодавці можуть придбати для співробітників з інвалідністю необхідні їм меблі, обладнання, допоміжні засоби, а держава компенсує їхню вартість.
Компенсацію за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю можна отримати через "Дію"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Наразі роботодавці, які облаштували робоче місце для людини з інвалідністю, можуть отримати компенсацію від держави через "Дію". Про це повідомила міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також:

"Ми даємо роботодавцям можливість зробити робоче середовище для своїх працівників максимально комфортним та безпечним. Вони можуть придбати для співробітників з інвалідністю необхідні їм меблі, обладнання, допоміжні засоби, а держава компенсує їх вартість. Відтепер отримати таку компенсацію вони можуть швидше й простіше - через портал "Дія", - прокоментувала вона.

За її словами, від початку запуску програми роботодавці облаштували понад 100 робочих місць для працівників з інвалідністю та отримали майже 7 млн грн компенсації від держави.

Читайте також:

Відповідно до умов програми роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця за працевлаштованих людей з 1 групою інвалідності - до 106,5 тис. грн, з 2 групою інвалідності - до 71 тис. грн.

Щоб отримати компенсацію за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю через портал "Дія", роботодавцю необхідно:

  • авторизуватися на порталі "Дія" за допомогою КЕП; 
  • заповнити заяву: вказати дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце;
  • прикріпити документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника;
  • вказати IBAN свого рахунку;
  • підписати заяву КЕПом.

Читайте також:

Рішення буде ухвалене впродовж 10 робочих днів, у разі позитивного кошти надійдуть на рахунок упродовж 5 робочих днів.

Також роботодавець може отримати компенсацію через подання заяви до регіонального центру зайнятості в паперовій або електронній формі.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів збільшив строки та розміри надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK