ЗАЕС знову на межі блекауту: через ворожі обстріли працює лише одна лінія живлення

У разі відмови єдиної зовнішньої повітряної лінії ПЛ-750кВ "Дніпровська" найбільша АЕС у Європі отримає черговий повний блекаут.
ЗАЕС знову на межі блекауту: через ворожі обстріли працює лише одна лінія живлення
ЗАЕС / t.me/energoatom_ua

Окупована російськими агресорами Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) знову за крок до блекауту. Через ворожі обстріли працює лише одна лінія електроживлення. Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом".

Читайте також:

"Візит генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі на найбільший атомний об’єкт в Європі – ЗАЕС – не спонукав російських окупантів припинити створювати загрози ядерній та радіаційні безпеці. Внаслідок їхніх обстрілів відключилась одна з двох наявних ліній електропередачі ПЛ-330кВ «Феросплавна-1", - йдеться в повідомленні.

Наразі в роботі залишається єдина зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ "Дніпровська", що з'єднує ЗАЕС з об'єднаною енергосистемою України та забезпечує живлення власних потреб станції. 

У НАЕК заявили, що в разі відмови цієї лінії найбільша АЕС у Європі отримає черговий повний блекаут, що є важким порушенням умов безпечної експлуатації станції й загрожує розвитком аварії.

Читайте також:

Пресслужба нагадала, що від початку російської окупації Запорізька АЕС уже пережила вісім повних блекаутів та один частковий із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки. У разі їхньої відмови це загрожує розвитком ядерної та радіаційної аварії.

Раніше ми писали, що на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС відбулося повне відключення електроенергії, що стало результатом російських атак.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK