Українці зможуть отримати ліки через Укрпошту: як замовити

Тепер українці можуть придбати ліки через Укрпошту з безкоштовною доставкою.
Українці зможуть отримати ліки через Укрпошту: як замовити
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Укрпошта доставлятиме ліки в прифронтові та деокуповані території. На Донеччині та в прикордонних районах Сумщини стартував пілотний проєкт "Укрпошта. Аптека". Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

Тепер українці можуть замовити й отримати медикаменти через Укрпошту, яка отримала ліцензії на роздрібну та електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

"Люди на деокупованих територіях скаржилися на труднощі з ліками. Статистика МОЗ засвідчує: в областях, де тривають чи велися бойові дії, понад 2 тисячі населених пунктів не мають аптек або вони зруйновані", - розповіла віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук.

Читайте також:

Незабаром планується розширення проєкту. До нього буде долучено прифронтові Харківщину, Херсонщину, Миколаївщину, Запоріжжя тощо.

Як замовити ліки через "Укрпошта. Аптека"

Замовляти можна лікарські засоби безрецептурної групи (майже 10 тисяч найменувань), а також за програмою "Доступні ліки", яка наразі включає 515 торгових назв лікарських засобів та медобладнання.

Читайте також:

Для замовлення необхідно зателефонувати за номером: 0 800 300 545. Для зв'язку з фахівцем потрібно слідувати підказкам у голосовому меню.

Замовлення буде спаковано та надіслано за послугою "Укрпошта Експрес". При цьому доставка безкоштовна. Відстежити відправлення можна на сайті, у мобільному застосунку та через чат-бот у месенджерах.

Раніше ми писали, що українці можуть отримати деякі ліки безкоштовно або з невеликою доплатою. Така послуга передбачена державною програмою реімбурсації "Доступні ліки".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK