Міноборони уклало перший прямий контракт зі шведським виробником

Співпраця з іноземними партнерами - це пріоритет Міноборони, який дозволить нам покращити забезпечення ЗСУ й зміцнити боєздатність.
Міноборони уклало перший прямий контракт зі шведським виробником
Український військовий / facebook.com/GeneralStaff.ua

"Агенція оборонних закупівель" Міністерства оборони України уклала перший прямий контракт зі шведським виробничим підприємством. Це дозволить покращити забезпечення ЗСУ, повідомили в Міноборони.

Читайте також:

"Співпраця з іноземними партнерами - це пріоритет Міноборони, який дозволить нам покращити забезпечення Збройних сил України й зміцнити боєздатність", - наголосив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Зазначається, що контракт став можливим завдяки підтримці "Адміністрації оборонних матеріалів Швеції, FMV" у межах Угоди про співпрацю між FMV та Міністерством оборони України, яка була підписана під час саміту НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року.

"Шлях у тисячу миль починається з першого кроку. І на цьому шляху ще багато проєктів, які ми маємо реалізувати у партнерстві із нашими колегами з FMV для забезпечення нагальних потреб Збройних сил України, але цей перший крок є відповідальним та найважливішим", - прокоментувала директор "Агенції оборонних закупівель" Марина Безрукова.

Читайте також:

Співпраця зі шведською адміністрацією оборонних матеріалів дає змогу пришвидшити розбудову власної агенції та здійснювати подальші закупівлі, спираючись на кращий європейській досвід прозорості процесу придбання необхідних виробів за рахунок використання та втілення кращих європейських моделей.

Узгоджений сторонами на початку лютого в Стокгольмі план дій, окрім запланованих контрактів, передбачає також можливість підключитися до поточних шведських закупівель уже зараз.

Читайте також:

"Досвід нашої співпраці за цим першим контрактом дозволить прокласти шлях для багатьох наступних контрактів у найближчий час та зміцнити Збройні сили України", - додав генеральний директор FMV Горан Мортенссон.

Раніше ми писали, що Укроборонпром буде складати стрілецьку зброю відповідно до стандартів НАТО за ліцензійною угодою з Česká zbrojovka.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK