Україна запланувала експорт електроенергії до 5 країн - Укренерго

Експорт електроенергії з України до інших країн здійснюється лише при умові відсутності дефіциту в енергосистемі.
Україна запланувала експорт електроенергії до 5 країн - Укренерго
Ілюстративне фото / Getty Images

У понеділок, 4 березня, Україна запланувала експорт електроенергії до 5 країн. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

Читайте також:

"Сьогодні протягом доби заплановано поставити на експорт рекордний обсяг електроенергії - 13 264 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 716 МВт. Українська електроенергія буде експортована до 5 країн: Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії та Молдови", - йдеться в повідомленні. 

У НЕК нагадали, що з 1 березня технічно можлива максимальна потужність для експорту електроенергії з України та Молдови до Європи становить 550 МВт на годину.

Зазначається, що експорт електроенергії з України до інших країн здійснюється лише при умові відсутності дефіциту в енергосистемі.

Читайте також:

При цьому імпорт електроенергії запланований незначним обсягом у вечірні години зі Словаччини, Молдови, Румунії. Загальний обсяг становить 132 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 62 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови становить 1700 МВт.

Раніше ми писали про те, що буде з тарифом на електроенергію для населення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK