Хмельницька АЕС переходить на паливо Westinghouse

До цього два блоки ХАЕС працювали на російському паливі, закупленому ще до повномасштабного вторгнення.
Хмельницька АЕС переходить на паливо Westinghouse
Хмельницька АЕС / t.me/energoatom_ua

До Хмельницької атомної електростанції (АЕС) завезли перші партії ядерного палива Westinghouse. Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом".

Читайте також:

"Свіже ядерне паливо (СЯП) Westinghouse для двох енергоблоків ХАЕС із реакторами ВВЕР-1000 вже на майданчику станції. Відтепер усі вітчизняні атомні електростанції використовуватимуть американські тепловидільні збірки. Їх завантажать у реактори Хмельницької АЕС уже цього року під час планово-попереджувальних ремонтів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до цього два блоки ХАЕС працювали на російському паливі, закупленому ще до повномасштабного вторгнення. Після 24 лютого 2022 року Енергоатом повністю припинив співпрацю з країною-агресоркою.

Читайте також:

У НАЕК додали, що компанія провела низку технічних робіт, а також придбала необхідне обладнання, щоб усі українські атомні енергоблоки з реакторами ВВЕР-1000 та ВВЕР-440 працювали на ядерному паливі американської компанії Westinghouse. 

Раніше ми писали, що через профіцит електроенергії в Україні енергоблоки атомних електростанцій (АЕС) переведені на знижене навантаження.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK