Бізнесу приготуватися: яких торговців податківці перевіряють насамперед

Кого та на яких підставах перевірятиме податкова.
Бізнесу приготуватися: яких торговців податківці перевіряють насамперед
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Державна податкова служба України перевіряє підприємців, котрі встановили реєстратори розрахункових операцій (РРО). До кого саме податківці їдуть насамперед, розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Читайте також:

"Платникам податків-торговцям буде цікаво дізнатися, а до кого саме податківці їдуть у першу чергу, коли визначають, кого перевіряти щодо дотримання закону про застосування РРО", - йдеться в повідомленні.

За інформацією нардепа, критерії визначення потенційно ризикових платників є зокрема такими, але не виключно:

  1. Незначні виторги суб'єкта господарювання. Сума виторгу за місяць не перевищує 20 тис. грн для забезпечення мінімальних витрат на утримання одного об'єкта роздрібної торгівлі; не менше 40,0 тис. грн за місяць у великих містах (з огляду на те, що розмір оренди, розмір заробітної плати, тощо є більшим ніж у двічі).
  2. Суб'єкти господарювання, що зареєстрували РРО/ПРРО, при цьому декларують нульові виторги, а також, наприклад, по більшості операцій, проведених через РРО/ПРРО, було здійснено оплату в безготівковій формі (понад 90%).
  3. Мають ризики в оформленні найманих працівників. Кількість зареєстрованих РРО повинна відповідати кількості офіційно оформлених найманих працівників або необхідній кількості працівників для забезпечення виконання технологічного процесу на окремому об'єкті.

Раніше ми писали, що комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики розробив законопроєкт про "клуб білого бізнесу".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK