Шведський бізнес хоче інвестувати у високотехнологічні сектори України

Шведський бізнес зацікавлений у збільшенні своєї присутності в Україні.
Шведський бізнес хоче інвестувати у високотехнологічні сектори України
Прапор Швеції / Getty Images

Шведський бізнес зацікавлений у збільшенні своєї присутності в Україні, а також у розвитку співпраці з українськими компаніями у високотехнологічних галузях: енергетиці, телекомунікаціях та кібербезпеці.

Читайте також:

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки за підсумками зустрічі міністра економіки України Юлії Свириденко з міністром енергетики, бізнесу та промисловості Швеції Еббою Буш.

"Ми обговорили конкретні проєкти, які можуть бути цікаві для інвестицій шведським компаніям. Почули від колег, що шведський бізнес, який уже працює в Україні, зацікавлений у збільшенні своєї присутності, а потенційні інвестори висловлюють зацікавленість у співпраці в таких високотехнологічних галузях, як класична та зелена енергетика, телекомунікації та кібербезпека. Для нас дуже важливо локалізувати такі високотехнологічні виробництва в Україні", - зазначила Свириденко.

Читайте також:

Під час зустрічі сторони також обговорили можливості для збільшення підтримки енергетичного сектору України на фоні чергових ракетних обстрілів із боку РФ та інвестиції до інших ключових секторів економіки, які будуть пріоритетними у 2024-2027 роках і мають найбільший потенціал для зростання.

Крім того, йшлося про можливість залучення шведського Експортно-кредитного агентства до страхування воєнних ризиків для шведських інвесторів.

Читайте також:

Ще однією темою розмови став розвиток жіночого підприємництва в Україні, надання грантів жінкам на розвиток бізнесу та зменшення гендерного розриву в оплаті праці. 

Раніше ми писали, що уряд України вивчає досвід японської модернізації для того, щоб у світі з'явилося "українське економічне диво", а також аналізує все те, що дозволило економіці Японії ввійти до п'ятірки найбільших у світі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK