Шмигаль: Японія виділить 1,25 млрд євро для підтримки інвесторів в Україні

Нова програма експортно-кредитного агентства Японії NEXI складатиметься з двох частин, зокрема гарантій для японських інвесторів.
Шмигаль: Японія виділить 1,25 млрд євро для підтримки інвесторів в Україні
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Японія виділить 1,25 млрд євро для підтримки японських інвесторів в Україні. Відповідні документи було підписано під час Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

У Токіо прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустрічі з міністрами економіки, торгівлі та промисловості, фінансів та закордонних справ Японії, на яких обговорили економічну співпрацю між двома країнами, допомогу Україні та питання конфіскації заморожених російських активів. 

"Нова програма експортно-кредитного агентства Японії NEXI буде складатись із двох частин. Це, зокрема, гарантії для японських інвесторів, а також кредитна лінія для експорту японських товарів для реалізації проектів відновлення України", - розповів прем'єр-міністр.

Читайте також:

Крім того, урядовці обговорили подальшу лібералізацію торгівлі між державами. Шмигаль запропонував міністру економіки, торгівлі та промисловості Японії Кену Сайто опрацювати питання оновлення угоди про захист інвестицій.

На зустрічі з міністром фінансів Японії Шунічі Сузукі йшлося, зокрема, про продовження бюджетної підтримки. Очільник укрїнського уряду висловив вдячність за намір виділити цього року 4,5 млрд доларів фінансової допомоги.

Читайте також:

Шмигаль та Сузукі також привітали підписання конвенції про уникнення подвійного оподаткування, що зі свого боку спростить роботу для українського та японського бізнесу.

Раніше ми писали, що в рамках Конференції з економічного розвитку та відбудови Україна і Японія підписали 56 документів про співпрацю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK