Шмигаль запросив японський бізнес стати частиною "українського економічного дива": деталі

Уряд вивчає досвід японської модернізації та аналізує все те, що дозволило японській економіці ввійти до п'ятірки найбільших у світі.
Шмигаль запросив японський бізнес стати частиною "українського економічного дива": деталі
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Уряд України вивчає досвід японської модернізації для того, щоб у світі з'явилося "українське економічне диво", а також аналізує все те, що дозволило економіці Японії ввійти до п'ятірки найбільших у світі. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо.

Читайте також:

"Ми хочемо запросити японські компанії приєднатися до нас на шляху відновлення та модернізації України. Запрошуємо стати частиною українського економічного дива. Усі, хто інвестує в нашу економіку сьогодні, у наступні роки отримають неймовірні вигоди та можливості", - зазначив Шмигаль.

Він розповів учасникам конференції про основні сфери, у які Україна пропонує інвестувати японському бізнесу вже зараз. Зокрема, в енергетику. Атомну генерацію, видобуток та зберігання газу, проекти у сфері водневої енергетики, гідроенергетику.

Читайте також:

"Друга галузь - це аграрний сектор. Україна вже зараз один зі світових лідерів у виробництві багатьох культур. Завдяки японським технологіям та інвестиціям можемо реалізувати амбітні проєкти у сфері виробництва добрив та food production", - сказав прем'єр-міністр.

Третя галузь - інфраструктура. За словами очільника українського уряду, це ринок на десятки мільярдів доларів.

Читайте також:

"Ми зацікавлені в участі японських інвесторів у проєктах будівництва швидкісних доріг та залізниць, мостів, а також у відбудові зруйнованих міст", - повідомив Шмигаль.

Четверта галузь - це автомобілебудування. Прем'єр-міністр запросив лідерів японської автоіндустрії відкривати виробництва в Україні. Уряд зі свого боку планує запровадити додаткові державні програми стимулів для підтримки виробників у сфері автомобілебудування, зокрема електрокарів.

"П'ята галузь - це видобуток корисних копалин. У надрах України зберігається до третини доведених європейських запасів літію. Цей ресурс дозволяє створити замкнутий цикл виробництва електромобілів для їх подальшого експорту до ЄС", - пояснив очільник уряду.

Читайте також:

Він додав, що ІТ, цифрові технології, кібербезпека є шостою галуззю. Україна пропонує для ІТ-компаній одні з найвигідніших умов у світі з точки зору податків та регуляцій.

Раніше ми писали, що до державного бюджету України надійшла частина коштів гранту в розмірі 49,4 млн дол. США від уряду Японії в рамках проєкту Світового банку "Ремонт житла для відновлення прав та можливостей людей" (HOPE).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK