Працевлаштування ВПО: як роботодавцям отримати компенсацію

Компенсація здійснюється в розмірі фактичних витрат на оплату праці такої особи, але не більше двох мінімальних заробітних плат (16 тисяч гривень).
Працевлаштування ВПО: як роботодавцям отримати компенсацію
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні роботодавці можуть отримати від держави компенсацію витрат на оплату праці працевлаштованих за направленням центрів зайнятості внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Читайте також:

Так, компенсація здійснюється в розмірі фактичних витрат на оплату праці такої особи, але не більше двох мінімальних заробітних плат (16 тисяч гривень).

Тривалість такої компенсації становить 6 місяців для осіб, які мають додаткові гарантії в працевлаштуванні 12 місяців, за кожен непарний місяць. Умова - збереження гарантій зайнятості ВПО протягом періоду, що перевищує тривалість виплати удвічі.

Читайте також:

Щоб отримати таку компенсацію, необхідно:

  • працевлаштувати зареєстрованих безробітних із-поміж ВПО на умовах строкових трудових договорів;
  • подати необхідні документи до центру зайнятості;
  • чекати результатів розгляду заяви протягом 10 робочих днів;
  • укласти договір на компенсацію, яка виплачується кожен непарний місяць протягом року.

Зазначається, що роботодавець може подати заяву на компенсацію до центру зайнятості протягом 2 місяців із дня працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

dcz.gov.ua

Раніше ми писали, що з 1 квітня 2024 року мінімальна заробітна плата в Україні збільшиться до 8 тис. гривень. У зв'язку з цим зміниться розмір деяких виплат, які стосуються сфери зайнятості. Зокрема розмір компенсаційних виплат роботодавцям.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK